Wie is wie?

Lijsttrekker nr. 1

Geert Aerts

 

Mijn naam is Geert Aerts, geboren (1956) en getogen in Breda, sinds 2001 woonachtig in Rijsbergen.

 

Ik ben in 2014 vervroegd gepensioneerd. Ik ben gehuwd met Josee, heb 5 kinderen en 9 kleinkinderen.

 

Ik was algemeen directeur bij Rasenberg Holding, een bouw-, infra- en milieuonderneming, waar ik bijna 40 jaar gewerkt heb. Momenteel ben ik nog deels werkzaam als zelfstandig ondernemer, waarmee ik bedrijven o.a. adviseer bij fusie-aangelegenheden. Daarnaast ben ik als parttime-docent verbonden aan Avans Plus voor de leergang Hoger Bouw Projectmanagement en schrijf ik managementgame-scenario’s.

 

In het verleden ben ik maatschappelijk actief geweest als:

- Lid Projectteam Hoge Vucht Breda

- Lid bestuur VVD-afdeling Breda

- Voorzitter vv Baronie

Diverse landelijke commissies Bouwend Nederland

 Lijsttrekker nr. 2

Jaq van Oijen

 

Mijn naam is Jac van Oijen, geboren en getogen in Achtmaal, nu gepensioneerd.

 

Ik ben gehuwd met Annie Nouws en wij hebben drie dochters.

 

Als Logistiek Manager ben ik werkzaam geweest in de voedingsmiddelenindustrie. Nu ben ik hobbyboer, doe ik vrijwilligerswerk en help ik mijn buren regelmatig met allerlei klusjes.

 

In ons dorp heb ik diverse functies vervuld: 12,5 jaar secretaris schoolbestuur; 5 jaar lid klankbordgroep (voorloper dorpsraad); 23 jaar jeugdvoetbaltrainer; 12 jaar voetbalscheidsrechter; 4 jaar lid dorpsfeestcomité; vrijwilliger bij Natuurmonumenten.

 

Al acht jaar ben ik als vrijwilliger werkzaam in de veldploeg bij VV Achtmaal en Bloemencorso. En in december 2017 is daar een nieuwe uitdaging bijgekomen t.w. lid van Lokaal Perspectief, tevens op de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

 Lijsttrekker nr. 3

Peter Reiters

 Lijsttrekker nr. 4

Marlies van Geel

 

Marlies van Geel, geboren 1959 in Zundert en daar nu ook woonachtig. Gehuwd met Thom. Geen kinderen.

 

Werkzaam geweest gedurende 20 jaar als verpleegkundige, daarbij een uitstap van ruim 7 jaar gemaakt naar de grafische sector.

 

Sociaal betrokken en altijd actief geweest in diverse verenigingen. Als lid, maar zeker ook in verschillende bestuursfuncties. Te denken aan: turnen, scouting, bloemencorso, DJA.

 

De jaren 1994-2003 stonden in het teken van (top)sport als middellange afstandloopster.

 

In mei 2017 hebben we met vijf mensen Werkgroep Zunderts Hart opgericht, tegen bestemmingsplan ‘Tantes van Van Gogh’. Mijn kennismaking hierin met de Zundertse politiek was herhalend teleurstellend. Eerder ook bij oprichting Buurtpreventie Zundert. Wat heb je weinig kans als burger, wat wordt de burger laat ingelicht en vooral wat wordt er slecht écht geluisterd naar de burger. De oprichting van LP met nieuwe frisse fractiemensen nodigt mij uit een steentje bij te dragen tot een gemeentelijk beleid dat sámen met inwoners tot stand moet worden gebracht vóórdat besluitvorming aan orde is.

t Zundertse, je moet inlezen en kritisch zijn.

 Lijsttrekker nr. 5

Wouter Hendriks

 

Mijn naam is Wouter Hendriks, (1955) en woon sinds 1987 in Rijsbergen. Ik woon samen met Marijke en heb twee zoons en zij één dochter.

 

Al 27 jaar ben ik speler bij het Rijsbergs Toneel en zat 13 jaar in het bestuur van de vereniging. Ook bij een landelijke automobielclub heb ik zo'n 20 jaar ervaring opgedaan als voorzitter. Ik houd van toneelspelen, motorrijden, oude auto's, zeilen en klussen.

 

Ik heb 17 jaar ervaring als accountmanager in de uitgeverij en ben de laatste 25 jaar werkzaam geweest als opticien en contactlensspecialist, waarvan ruim 10 jaar als zelfstandig ondernemer.  Politieke helderheid, duidelijke en tijdige communicatie met de inwoners van de gemeente vind ik belangrijk. De zorg (voor elkaar) is nu een belangrijk onderwerp voor een gemeente en daarmee voor de gemeentelijke politiek. Belangrijke redenen waarom ik mij graag wil inzetten voor Lokaal Perspectief.

 Lijsttrekker nr. 6

Jack Groot

 

Mijn naam is Jack Groot, geboren en getogen te Barsingerhorn.

Ik ben gehuwd met Monique en wij hebben samen drie dochters en één zoon.

Samen hebben we een boomkwekerij aan de Bigtelaar te Rijsbergen.

 

We wonen sinds kort aan de Berkstraat in Zundert en vinden de naam van het buurtschap erg passend: Helpt elkander

Het komende jaar werk ik nog part-time in de ICT ondersteuning bij Wageningen UR en hoop daarna met vervroegd pensioen te gaan.

 

In Wageningen heb ik in oudercommissies van basisschool en BSO gezeten en in het bestuur van de LETS. Enkele jaren als oproepkracht invalwerk op basisscholen gedaan.

 

Ik sta altijd klaar als de buren hulp nodig hebben.

 Lijsttrekker nr. 7

André Herijgers

 

Mijn naam is André Herijgers, geboren en getogen in Rijsbergen. Ik ben 41 jaar getrouwd met mijn vrouw Beb en wij hebben samen 2 dochters, Anouk en Moniek en 4 kleinkinderen. Wij hebben een melkveebedrijf aan de Schriekenweg met koeien van het duurzame ras Fleckvieh, die van herkomst uit Zuid-Duitsland en Oostenrijk komen.

 

Maatschappelijk ben ik ruim 10 jaar bestuurslid van de Boerendag in Rijsbergen geweest. Verder help ik, waar nodig, bij buurtactiviteiten en ik wil me nu bestuurlijk inzetten voor onze nieuwe en enthousiaste politieke partij Lokaal Perspectief. Mijn streven is meer openheid en een luisterend oor zijn, voor de burgers van onze gemeente.

 Lijsttrekker nr. 8

Christof de Bie

 

Mijn naam is Christof de Bie, geboren en getogen in Chaam en sinds 2 jaar woonachtig in Rijsbergen.

 

Ik werk nu 11 jaar voor de gemeente Woensdrecht en die ervaring zet ik graag in voor de nieuwe partij Lokaal Perspectief. 

 

Wat mij aanspreekt aan de partij is dat we oprecht geloven dat burgers betrokken moeten worden bij besluitvormen, en niet pas achteraf als de besluiten eigenlijk al genomen zijn. Ik geloof dat lastige problemen alleen maar opgelost kunnen worden als inwoners meedenken over oplossingen. Iedereen heeft wat bij te dragen vanuit zijn of haar eigen ervaring en niemand kent de gemeente beter dan de mensen die er wonen!

 Lijsttrekker nr. 9

Joris Verdonck

 

Mijn naam is Joris Verdonck, 25 jaar jong en woonachtig in Zundert.

 

Ik heb in januari 2017 mijn diploma Bachelor of Business Administration (Commerciële Economie) gehaald aan de Avans Hogeschool Breda. Sinds juni 2017 ben ik werkzaam in de sales binnendienst bij Kompak Nederland te Etten-Leur.

Naast mijn werk is mijn grootste hobby het bouwen van corso wagens. Ik heb de eer gehad om twee ontwerpen te mogen maken voor buurtschap Rijsbergen (Streetview, 2013) en Helpt Elkander (Geslepen, 2015). Sinds 2016 ben ik actief als bestuurslid bij buurtschap Rijsbergen. Daar ben ik verantwoordelijk voor de bouwcommissie.

 Lijsttrekker nr. 10

Bob van Riel

 

Ik ben Bob van Riel, 32 jaar, geboren en getogen Rijsbergenaar. Ik woon samen met Ilse, we hebben 2 kinderen Fedde en Jikke.  Sinds 2014 werkzaam als Financial Controller bij Rena Electronica in Zundert en op dit moment een studie aan het volgen aan Avans Plus.

 

Tevens actief in het verenigingsleven als bestuurslid en voorheen voorzitter van de Rijsbergse Zaalvoetbalcompetitie, secretaris van carnavalsvereniging GoedZatGeleuter en lid van corsobuurtschap de Lent. In mijn vrije tijd voetbal ik bij Liesbos 4, speel squash met collega’s en doe aan hardlopen.

 Lijsttrekker nr. 11

Rene Braspenning


Lijsttrekker nr. 12

Wil Domen


Lijsttrekker nr. 13

Gerard de Hoogh


Lijsttrekker nr. 14

Anouk van de Pol - Herijgers


Lijsttrekker nr. 15

Louis Frijters


Lijsttrekker nr. 16

    Ed van Opstal


Lijsttrekker nr. 17

Jan Michielsen


Lijsttrekker nr. 18

Rien van de Sande