Prachtig groen initiatief van burgers ‘t Boske Rijsbergen


November 2018

 

Buurtbewoners van ’t Boske in Rijsbergen zagen dat het niet goed ging met de beplanting rondom de mooie speelweide in hun wijk. Vijfentwintig jaar geleden was alles prachtig aangelegd, maar inmiddels veranderde die mooie beplanting, zeker afgelopen zomer, in een heus onkruidveld.

 

Al langere tijd zagen buurtbewoners deze verloedering aan en daarom stapten zij anderhalf jaar geleden naar het gemeentehuis met het verzoek om een budget te krijgen voor herplanting. Politieke partij Lokaal Perspectief heeft vanaf het begin dit initiatief van harte ondersteund.

 

Het budget is nu verkregen en met dit mooie weer zijn bewoners van ’t Boske samen bezig met de nieuwe aanleg en herbeplanting. De planten zijn uiteindelijk in overleg met de gemeente ingekocht bij de boomkwekers uit de gemeente Zundert.

 

Op de foto zie je enkele bewoners samen bezig met de vernieuwing. Het weer is hen zeer gunstig gezind, alsof de natuur dit soort burgerinitiatieven aanmoedigt. Lokaal Perspectief dankt de mensen uit ’t Boske voor hun inzet, de herplant- en inkoopadviezen en natuurlijk de uitvoering van het geheel. Van harte gefeliciteerd voor alle betrokkenen!